Bel Zone3: +31204627710   E-mail Zone3: info@zone3.nl

Zone3 op Facebook   Zone3 op Linkedin   Zone3 op YouTube

Nieuws en wetenswaardigheden

 

PERSBERICHT: MAS Groep en facilitair bedrijf Zone3 slaan handen ineen

Persbericht: MAS Groep en Facilitair bedrijf Zone3 slaan handen ineen

Re-integratietraject tweede spoor

Zone3 heeft het Blik op Werk keurmerk en een door de Noloc erkende loopbaanadviseur in dienst. Hiermee staat Zone3 garant voor kwalitatief goede en betrouwbare dienstverlening op het gebied van re-integratie.

Trajecten in verschillende richtingen

Wij bieden re-integratietrajecten tweede spoor aan, voor werkgevers die zieke medewerkers in dienst hebben die niet meer kunnen terug keren in hun eigen functie of op een andere afdeling binnen het bedrijf. Zieke medewerkers die interesse hebben in schoon, heel, veilig en sociaal, houden van buurten en wijken, kunnen door werkgevers bij ons worden aanmelden voor een re-integratietraject. Het traject is een combinatie van scholing en werkervaring in de volgende richtingen:

  • Groenonderhoud
  • Timmeren
  • Schilderen
  • Servicemedewerker Gebouwen
  • Buurtvoorlichting
  • Wijkbeheer
  • Schoonmaak

Hoe ziet een traject bij Zone3 eruit?

Het traject begint met een intakegesprek, daarna wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld voor de deelnemer. Er wordt een passende werkplek gekozen die aansluit bij de interesse en achtergrond van de deelnemer. Daarna gaat de deelnemer aan de slag onder begeleiding van een professional van Zone3. Naast het werk worden groepstrainingen gevolgd en vinden begeleidingsgesprekken plaats. Ook krijgt de deelnemer vakgerichte cursussen aangeboden. Na een half jaar vindt een evaluatie plaats. Als er zicht is op betaald werk dan wordt het traject beëindigd. Anders is er de mogelijkheid om het traject te verlengen. Een job-hunter van Zone3 gaat dan op zoek naar vacatures voor de deelnemer.

Meer informatie?

Gaby van Wegen is onze erkende loopbaanadviseur. Zij kan meer vertellen over dit traject en de mogelijkheden die Zone3 te bieden heeft. Gaby is bereikbaar op 06-22660820 en g.vanwegen@zone3.nl.

Filmpje Zone3

Het werd weer tijd voor een nieuw filmpje. Wie zijn we en wat doen we, al onze diensten zijn mooi in beeld gebracht. Met zeer passende muziek, speciaal voor het filmpje gemaakt. We zijn bijzonder blij met het resultaat!

Ons bedrijfsfilmpje is ook te zien op Youtubekanaal. Daar komen dit jaar nog meer filmpjes bij. Houdt het kanaal dus in de gaten.

Lisette

Bij Zone3 werken reguliere medewerkers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die mensen helpen we waar mogelijk terug de arbeidsmarkt op. Dat dat goed lukt illustreert verhaal van Lisette.

 

“Ik zag Zone3 als een golden opportunity”

Lisette is een alleenstaande moeder van twee schoolgaande kinderen. Tot 2011 werkte ze bij een maatschappelijke organisatie, in dat jaar ging het mis. Teveel werk, teveel druk en geen nee zeggen waren de oorzaak van een flinke burn-out. Lisette verloor haar baan en er volgden een paar donkere jaren.

Begin 2016 ging het weer beter. Via het DWI volgde ze een oriëntatie traject. Gesprekken voeren, vragenlijsten beantwoorden, trainingen volgen. Aan het einde van het traject was duidelijk welke belemmeringen er nog waren, maar vooral wat er weer mogelijk was. Toen was het tijd om terug te keren op de arbeidsmarkt.

“Mijn traject begeleider stelde me voor bij Zone3. Ik ken de organisatie niet, maar na het kennismakingsgesprek had ik er een goed gevoel over. Ik dacht ‘als ik daar binnen kan komen, komt het wel weer goed met mij’. Ik zag het als een “golden opportunity”.

Lisette is met een leerwerktraject gestart op de afdeling Buurtvoorlichters van Zone3. Op deze afdeling werken zowel professionals, starters als (her)intreders op de arbeidsmarkt. Iedereen wordt op z’n eigen niveau uitgedaagd en er zijn verschillende ontwikkelingsmogelijkheden. Lisette ging 24 uur per week aan de slag. De voorlichting op straat en deur aan deur was fysiek best zwaar. Maar mentaal ging het erg goed. Al snel verlegde de werkzaamheden zich naar ondersteunende, voorbereidende en coördinerende taken op de afdeling. De inzet van Lisette was waardevol en haar kwaliteiten bleven niet onopgemerkt. Toen kwam er een betaalde administratieve functie binnen Zone3 beschikbaar.

“Ze boden me deze kans en die heb ik natuurlijk aangegrepen! Sinds 1 juli heb ik een contract en werk ik als administratief medewerker, en doe ik vervangend baliewerk. Als er bij andere afdelingen een klusje ligt pak ik dat ook op. Het werk is erg divers en ik ben er erg blij mee. Mijn aandachtspunt blijft dat ik mezelf niet voorbij loop. Maar ik heb geleerd hoe ik daar mee om moet gaan en wanneer ik aan de rem moet trekken. Ik heb er alle vertrouwen in zie de toekomst weer zonnig in!”.

Zone3
werken aan leefbaarheid
Overschiestraat 176
1062 XK Amsterdam
020 - 4627710
info@zone3.nl

Zone3 op Facebook   Zone3 op Linkedin   Zone3 op YouTube

Alg leveringsvoorwaarden Zone3 (2018)
 
route

Zone3 helpt bedrijven, stichtingen en woningcorporaties in Amsterdam en omgeving met ondersteunende diensten als huismeesters, schoonmaak- en onderhoudsteams, buurtvoorlichters en inbraakpreventie.

Daarnaast bieden we leerwerktrajecten voor mensen die moeite hebben om een baan te vinden. Want iedereen verdient een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.